Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

25.09.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: ziemniaczana na udkach z papryką, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z sosem mięsno warzywnym. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

26.09.2023 r.
WTOREK

Zupa: krupnik na udkach z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Filet drobiowy pieczony w warzywach z ziemniakami, surówka z cukinii, pomidor malinowy, ser feta. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

27.09.2023 r.
ŚRODA

Zupa: kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

28.09.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: jarzynowa na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Kasza jęczmienna z gulaszem z szynki wieprzowej, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne.

29.09.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: krem z dyni i groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym, cynamonem. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie