Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

02.10.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym i surówką z marchewki i chrzanem. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

03.10.2023 r.
WTOREK

Zupa: kminkowa z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gulasz z drobiu z kaszą kuskus i surówka z ogórka kiszonego, jajka, kukurydza, śmietana. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

04.10.2023 r.
ŚRODA

Zupa: krupnik z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Gołąbki zwykłe z sosem pomidorowo paprykowym. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

05.10.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: rosół z kaszą bulgur, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Kotlet mielony pieczony z ziemniakami, mizeria. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

06.10.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: piracka z warzywami, rybą, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Suszone chipsy z jabłek.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie