Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

09.10.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: krem z marchewki i groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

10.10.2023 r.
WTOREK

Zupa: tarte ciasto na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Kotlet schabowy z ziemniakami, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

11.10.2023 r.
ŚRODA

Zupa: barszcz biały z jakiem, wędliną, chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus truskawkowy. Kompot wieloowocowy. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

12.10.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: grysikowa na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

13.10.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: ogórkowa z ziemniakami na udkach z natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym i polewą jogurtowo cynamonową. Kompot wieloowocowy. Mieszanka studencka.

Zawiera alergeny: gluten, orzechy, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie