Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

16.10.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo paprykowym. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

17.10.2023 r.
WTOREK

Zupa: rosół z kaszą jaglaną, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Udziec drobiowy pieczony z ziemniakami i surówką z białej kapusty z serem feta i sosem czosnkowym. Kompot wieloowocowy. Owoc

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

18.10.2023 r.
ŚRODA

Zupa: fasolka po bretońsku, bułka.

Zawiera alergeny: gluten, seler, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Kopytka serowo ziemniaczane i surówka z marchwi, jabłka, słonecznikiem prażonym. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

19.10.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: ziemniaczana na żeberkach z papryką, majerankiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Gulasz z indyka z kaszą bulgur, ogórkiem kiszonym. Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

20.10.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: ryżowa na udkach z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty i burakiem ćwikłowym. Kompot wieloowocowy. Suszone chipsy z ananasa.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie