Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

30.10.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: krem z dyni z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Ryż z jabłkiem prażonym cynamonem. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

31.10.2023 r.
WTOREK

Zupa: pomidorowa z tartym ciastem, na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Kasza kuskus, gulasz drobiowy, ogórek kiszony z jabłkiem, oliwą. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

02.11.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, na udkach, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron świderki z serem. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

03.11.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: grysikowa na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryba w panierce z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie