Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

20.11.2023 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: krupnik z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowym, bazylią. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

21.11.2023 r.
WTOREK

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza bulgur, gulasz z indyka w sosie śmietanowo cebulowym, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

22.11.2023 r.
ŚRODA

Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem ziemniaczano-serowym, surówka z marchwi, jabłka słonecznikiem prażonym. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

23.11.2023 r.
CZWARTEK

Zupa: grysikowa na rosole z warzywami, natka pietruszki, koperek.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Ryba w panierce z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

24.11.2023 r.
PIĄTEK

Zupa: z czerwonej soczewicy z ziemniakami na maśle, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie