Data |
I danie |
II danie |
---|---|---|
20.11.2023 r. |
Zupa: krupnik z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowym, bazylią. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy. Zawiera alergeny: gluten, seler gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne. |
21.11.2023 r. |
Zupa: jarzynowa z ziemniakami na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Kasza bulgur, gulasz z indyka w sosie śmietanowo cebulowym, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Owoc. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
22.11.2023 r. |
Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi z farszem ziemniaczano-serowym, surówka z marchwi, jabłka słonecznikiem prażonym. Kompot wieloowocowy. Owoc. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
23.11.2023 r. |
Zupa: grysikowa na rosole z warzywami, natka pietruszki, koperek. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ryba w panierce z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Owoc. Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne. |
24.11.2023 r. |
Zupa: z czerwonej soczewicy z ziemniakami na maśle, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie