Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

04.03.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa: kapuśniak na udkach z ziemniakami, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

05.03.2024 r.
WTOREK

Zupa: ryżowa na udkach z warzywami, koperkiem, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ziemniaki, kotlet mielony, marchewka z groszkiem na ciepło. Kompot wieloowocowy. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

06.03.2024 r.
ŚRODA

Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami, wędliną, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

07.03.2024 r.
CZWARTEK

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami na udkach, koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, gulasz z indyka, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

08.03.2024 r.
PIĄTEK

Zupa: rosół z kaszą jaglaną na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ziemniaki, ryba w panierce ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie