Data |
I danie |
II danie |
---|---|---|
06.05.2024 r. |
Zupa: z czerwonej soczewicy na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Ryż zapiekany z jabłkami cynamonem. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy. Mieszanka studencka. Zawiera alergeny: gluten, soja, orzechy (migdały, nerkowce, laskowe), mleko. |
07.05.2024 r. |
Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, koperkiem, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko. |
Ziemniaki, bigos z wędliną. Kompot wieloowocowy. Jabłko. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne. |
08.05.2024 r. |
Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi z farszem serowo-ziemniaczanym, surówka z marchewki, jabłka, słonecznik prażony. Kompot wieloowocowy. Owoc. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
09.05.2024 r. |
Zupa: kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, majerankiem. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
Kasza bulgur gulasz z szynki wieprzowej, surówka z ogórka kiszonego, jabłka, oliwy. Kompot wieloowocowy. Chrupki kukurydziane w polewie malinowej. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko, orzechy. |
10.05.2024 r. |
Zupa: grysikowa na udkach z warzywami, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy. Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie