Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

13.01.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

14.01.2025 r.
WTOREK

Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Kluski śląskie, schab pieczony w sosie własnym, surówka z selera, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy. Ciasteczka zbożowe.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

15.01.2025 r.
ŚRODA

Fasolka po bretońsku, pieczywo.

Zawiera alergeny: gluten, seler, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z kapustą słodką. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne.

16.01.2025 r.
CZWARTEK

Rosół z kaszą bulgur, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Udziec drobiowy pieczony z sezamem ziemniaczki, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Chrupki paprykowe.

Zawiera alergeny: gorczyca, sezam, mleko i produkty pochodne.

17.01.2025 r.
PIĄTEK

Zupa rybna z warzywami, natką pietruszki, zabielana mlekiem kokosowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki z brzoskwinią. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie