Data |
I danie |
II danie |
---|---|---|
13.01.2025 r. |
Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
14.01.2025 r. |
Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
Kluski śląskie, schab pieczony w sosie własnym, surówka z selera, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy. Ciasteczka zbożowe. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, seler, mleko i produkty pochodne. |
15.01.2025 r. |
Fasolka po bretońsku, pieczywo. Zawiera alergeny: gluten, seler, białko sojowe, mleko i produkty pochodne. |
Krokiety z kapustą słodką. Kompot wieloowocowy. Owoc. Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne. |
16.01.2025 r. |
Rosół z kaszą bulgur, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
Udziec drobiowy pieczony z sezamem ziemniaczki, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Chrupki paprykowe. Zawiera alergeny: gorczyca, sezam, mleko i produkty pochodne. |
17.01.2025 r. |
Zupa rybna z warzywami, natką pietruszki, zabielana mlekiem kokosowym. Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi z farszem serowo ziemniaczanym, surówka z marchewki z brzoskwinią. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne. |
* zastrzega się zmian w jadłospisie