Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

27.01.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa kapuśniak z ziemniakami na udkach, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Makaron z sosem warzywnym i rybą. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, ryba, mleko i produkty pochodne.

28.01.2025 r.
WTOREK

Tarte ciasto na rosole z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

Ziemniaki z masłem, filet drobiowy pieczony w warzywach, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

29.01.2025 r.
ŚRODA

Zupa jarzynowa z ziemniakami na udkach, natką pietruszki, koperkiem zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Kulki mięsne w sosie koperkowo- chrzanowym z kaszą bulgur i surówką z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

30.01.2025 r.
CZWARTEK

Zupa ogórkowa z ziemniakami na udkach zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

31.01.2025 r.
PIĄTEK

Zupa ziemniaczana z papryką, wędliną, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Mini wafelki kukurydziane.

Może zawierać alergeny: gluten, mleko, soję, orzechy.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie