Transparent jadłospis szkoły

Data

I danie

II danie

31.03.2025 r.
PONIEDZIAŁEK

Zupa krem z białych warzyw na maśle i groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki z ryżem mięsem z sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler.

01.04.2025 r.
WTOREK

Fasolka po bretońsku, pieczywo.

Zawiera alergeny: gluten, seler, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem ziemniaczano serowym, papryka (słupki). Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

02.04.2025 r.
ŚRODA

Rosół z kaszą jaglaną, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: seler.

Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

03.04.2025 r.
CZWARTEK

Zupa ziemniaczana z warzywami, wędliną.

Zawiera alergeny: seler, białko sojowe.

Makaron penne z sosem mięsno warzywnym, ogórek kiszony. Kompot wieloowocowy. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

04.04.2025 r.
PIĄTEK

Zupa ryżowa na rosole, z natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: seler.

Ziemniaki ryba w panierce, surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym. Kompot wieloowocowy. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie